Wat is Abruzzo of Abruzzen?
Abruzzo is een prachtige en relatief onbekende Italiaanse regio in het midden van ItaliŽ. Vanaf de hoge bergen van de Apenijnen tot de Adriatische Zee. Dankzij haar hoge, ruige bergen en het prachtige heuvellandschap kreeg Abruzzo de naam de groenste regio van Europa te zijn. Een schitterend natuurgebied met 3 Nationale Parken, 2 regionale parken en ook nog eens 20 natuurreservaten om de zo kostbare fauna en flora te beschermen van dit gebied. Een derde van de oppervlakte van Abruzzo is beschermd gebied.
 
Waarom naar Abruzzo?
In Abruzzo beleef je de natuur in haar volle glorie en omvang. Een uitstekende plek om tot rust te komen. Alles is even mooi. Bergen, het heuvellandschap, de middeleeuwse plaatsen die versteend liggen in een eeuwenoud landschap. Alsof de tijd al eeuwen stil staat. Schitterende en visrijke rivieren en meren. Oneindige zandstranden om heerlijk te relaxen. Abruzzo is nog zeer authentiek.
 
Wanneer naar Abruzzo?
Het hele jaar door, want Abruzzo is aantrekkelijk in alle seizoenen:
's winters zijn er uitstekende wintersport mogelijkheden om te skiŽn of te langlaufen;
in het voorjaar geniet je heerlijk buiten van de natuur. Heerlijk om te wandelen, paardrijden, tennissen, golfen, dorpsfeesten bij te wonen;
's zomers staat het leven in Abruzzo een beetje stil. Iedereen leeft buiten en gaat naar de kust om te zonnebaden, te watersporten of te zwemmen of - net als de Italianen - de bergen in om uitgebreid te picknicken of lunchen bij een Rifugio.
in het najaar geniet je van het contrastrijke kleuren palet van de herfst of help je mee met het oogsten van olijven of druiven met en vergeet de oogstfeesten niet.
 
Waarheen in Abruzzo?
naar de kust met haar schitterende zandstrand van maar liefst 120 km lang
naar de bergen, de hoogste zijn de Gran Sasso 2915 m and Maiella 2794 m
naar de schitterende natuurparken
naar de heuvels met haar vele middeleeuwse dorpen en steden, vredig ingesloten door bergen en kust
naar de musea (er zijn er vele, archeologisch, historisch, keramiek e.a.)
naar grotten, ruines, oude kastelenÖ
naar Pescara, met haar vele prachtige winkels en uitgaansgelegenheden
naar historische plaatsen, waar de tijd stil heeft gestaan...
 
Wie gaat er naar Abruzzo?
Iedereen! Gezinnen genieten van strand, zee en relaxen in het heuvelland. Jonge mensen genieten van strand en uitgaan in van de vele restaurants, pubs, wijnbars, discoĎs
etc. Verliefde stelletjes genieten van het romantische landschap, het fantastische eten en de verrukkelijke wijnen en likeuren. Sportievelingen kunnen uit veel mogelijkheden kiezen, 's morgens skiŽn en 's middags naar het strand, of bergen beklimmen, trekking, paardrijden etc. Anderen kiezen voor kunst, cultuur, golf, wandelen of winkelen.
 
Nieuwsgierig geworden?   (voor meer informatie http://nl.wikipedia.org/wiki/Abruzzen

Links en banners

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic